Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

...Vaseline My Love...




            Βαζελίνη! Προϊόν που σίγουρα όλοι έχουμε στα σπίτια μας! Προϊόν που μου έμαθε να χρησιμοποιώ η μητέρα μου και υπάρχει πάντα στο κομοδίνο μου, σε διάφορες εκδοχές της! Τί είναι όμως η βαζελίνη; Από πού προέρχεται και πώς μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για την περιποίησή μας; Ας λύσουμε κάποιες από τις παραπάνω απορίες σε αυτό το blog post....

                Η πρώτη γνωστή αναφορά του ονόματος βαζελίνη ήταν από τον εφευρέτη της ζελατίνας πετρελαίου (βαζελίνη), Robert Chesebrough στις ΗΠΑ που πήρε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της το 1872. 

                    Η βαζελίνη είναι γνωστή για το απαλό δέρμα που μπορεί πολύ ικανά να προσφέρει και δεν είναι λίγες οι φορές που την έχουμε χρησιμοποιήσει όλες μας για την ενυδάτωση των άκρων μας (δοκίμασε να απλώσεις βαζελίνη στις πατούσες πριν κοιμηθείς, φόρα βαμβακερές κάλτσες και το πρωί θα έχεις πέλματα απαλά σαν μωρού). Μπορεί να είναι παράγωγο πετρελαίου, αλλά με σωστή χρήση και χωρίς να κάνεις υπερβολές, είναι ένα καλλυντικό με πάρα πολλές χρήσεις παρά την τόσο χαμηλή του τιμή (1 euro, περίπου)




            Ας δούμε παρακάτω μερικές από τις χρήσεις της βαζελίνης που βοηθούν στον τομέα της περιποίησης και της ομορφιάς:
1. Για να αποκτήσω μαλακά πόδια και ειδικά φτέρνες, βάζω λίγη βαζελίνη και φοράω βαμβακερά καλτσάκια κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το δέρμα μου (που τώρα το καλοκαίρι έχει  ταλαιπωρηθεί και αφυδατωθεί από τα ανοιχτά παπούτσια και την καυτή άμμο της παραλίας)  θα τραφεί από τις ευεργετικές ιδιότητες της βαζελίνης, τραβώντας τα έλαια που περιέχει και ενυδατώνοντας το. Κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη για ώρα καθώς παγιδεύει την υγρασία στα ανώτερα στρώματα της.
2. Η μάσκαρα ταλαιπωρεί τις βλεφαρίδες μας! Βάλτε λίγη ποσότητα βαζελίνης ταμποναριστά πριν κοιμηθείτε και θα κάνει τη δουλειά της ενισχύοντας και μαλακώνοντας τες.
3. Τα χείλη μας, ειδικά τον χειμώνα χρειάζονται ενυδάτωση και ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να βάζουμε λίγη βαζελίνη κάθε μέρα.
4Εάν ποτέ καείτε από τον ήλιο… χρησιμοποιήστε βαζελίνη- είναι θαυματουργή.
5. Για να αποκτήσετε σμιλεμένα μάγουλα, βάλτε λίγη ποσότητα βαζελίνης στα ζυγωματικά. Δουλεύει και σαν high lighter!
6. Αν θέλετε να έχετε λαμπερά μάτια, βάλτε λίγη βαζελίνη στα βλέφαρα σας πάνω από τη σκιά.
7. Για να διορθώσετε το μέικαπ σας μπορείτε να βάλετε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης στα δάχτυλα σας και ταμποναριστά στα σημεία που επιθυμείτε. Επίσης είναι πολύ καλό ντεμακιγιάζ ματιών!
8. Αν βάφετε τα μαλλιά σας και θέλετε να αποφύγετε να βάψετε και το δέρμα σας, βάλτε λίγη βαζελίνη στη γραμμή των μαλλιών.
9. Η βαζελίνη κάνει πολύ καλό και στα νύχια σας, αφού έχει την ιδιότητα να τα θρέφει, οπότε κάντε απαλό μασάζ στις παρανυχίδες σας για να μαλακώσουν και να αφαιρεθούν πιο εύκολα τα πετσάκια σας!
10. Αν σκάει το δέρμα σας και ειδικά η μύτη σας λόγω κρυώματος, βάλτε λίγη βαζελίνη στην ταλαιπωρημένη περιοχή
  


- Συνταγές με Vaseline -

1. Φτιάξε το δικό σου κραγιόν!

     Τί θα χρειαστούμε:
  • Βαζελίνη
  • Σκιά ή ρουζ, που δε χρησιμοποιούμε και σε χρώματα που μπορούν να φορεθούν στα χείλη.

     Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Σε ένα μικρό δοχείο βάλτε λίγη βαζελίνη. Προσθέστε σιγά- σιγά την χρωματιστή σκόνη της σκιάς ή του ρουζ, ανακατεύοντας με μια π.χ. οδοντογλυφίδα και ελέγχοντας την ένταση του χρώματος που θέλουμε να δώσουμε στο κραγιόν μας. Πειραματιστείτε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή απόχρωση.     
  • Μπορείς να αποθηκεύσεις το καινούριο σου κραγιόν στις θήκες των φακών επαφής σου ή στα ειδικά βαζάκια που πωλούνται σε διάφορα καταστήματα ( Sephora, Jumbo)       


2. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ακόμη και μάσκαρα! Με χρώματα σκιών που μπορούν να φορεθούν στα βλέφαρα, όπως μαύρο, καφέ, μπλε, μωβ. Ανάμειξε την αγαπημένη σου σκιά με λίγο βαζελίνη και άπλωσέ την στα βλέφαρά σου με το βουρτσάκι μιας παλιάς μάσκαρα!





3.Πολύ εύχρηστα είναι και τα γνωστά σε όλες μας cream blushes. Έχοντας βαζελίνη μπορείς να παρασκευάσεις την δική σου απόχρωση χρησιμοποιώντας κάποια σκιά ή ρουζ σε μορφή πούδρας.









4.Αν τα φρύδια σου είναι “άστατα” με τριχούλες να πετάνε από εδώ και από εκεί, βάλε τάξη βάζοντας μια μικρή ποσότητα βαζελίνης σε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή στο ειδικό βουρτσάκι  και πέρασε τα φρύδια σου.







         Ελπίζω να σας βοήθησα και περιμένω και τα δικά σας ΤIPs με τη βαζελίνη! xxx






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου